La CCE d’Islàndia

Comunitat Catalana de Exterior

Katalónska Húsið á Íslandi (el Casal) és una Comunitat Catalana de l’Exterior reconeguda per la Generalitat de Catalunya l’any 2008. Com a tal, l’associació manifesta el seu respecte absolut per les normatives vigents en les quals s’emmarca.

Es va fundar l’any 2008 amb l’objectiu de ser un punt de trobada per a tots els catalans i catalanòfils presents al territori d’Islàndia. Tal i com indiquen els seus Estatuts de constitució, el Casal és una associació apolítica, és una agrupació de persones oberta a tothom sense importància de la seva raca, religió, creenca, nacionalitat o pensament polític. L’objectiu principal del Casal és difondre la llengua i la cultura catalana arreu del territori islandès a partir de fer trobades socials i culturals que serveixin de pont entre cultures. Una de les premises de les nostres trobades és no parlar de política durant les mateixes per no entrar en debats eteris. El Casal però respecta qualsevol postura política, i així mateix, respecta les idees dels seus associats amb independència d’allò que puguin pensar o fer. Katalónska Húsið á Íslandi és una associació de persones i per a les persones, i entre els seus associats a banda d’islandesos i catalans hi ha persones de Galicia, Aragó o d’Andalusia.

El Casal no es fa responsable de qualsevol comentari que es puguin fer en els forums de debat de les xarxes socials com twitter i facebook. Emprant aquests espais a la xarxa volem donar a conéixer tot el que està passant a Catalunya i Espanya. El Casal amb els posts de facebook  (que són merament informatius) no dóna cap suport explícit ni implícit a cap tipus de partit polític o idea representada al Parlament Espanyol o Català, ni fa cap mena de propaganda política. El Casal no distribueix, ni elabora cap tipus de publicació que no estigui relacionat directament amb la celebració d’alguna de les seves activitats socials o culturals.

Socis

Per a ser soci del Casal, s’ha de sol.licitar a l’adreca email de l’associació i satisfer la quota d’associat anual. Ser soci del Casal permet tenir descomptes en les activitats realitzades i gaudir de decomptes a diferents serveis turístics i d’esbarjo d’Islàndia.

Des de l’any 2010, el President del Casal, també és el representant Europeu de les CCE del Nord d’Europa. Juntament amb el President de la CCE de Lausanna van ser els impulsors de la Trobada Europea de CCE d’Europa que es va celebrar a Brusel.les el Setembre de 2013 en col.laboració amb les CCE de Brusel.les i de Luxemburg.

brusel.les

Deixa un comentari